Go to section: Nature and tourism
16 april 2024, 16:00 Nature and tourism views 755
În Moldova are loc acțiunea
16 april 2024, 16:00 Nature and tourism views 755

În Moldova are loc acțiunea "Pădurea curată"

Ministrul Mediului, Serghei Lazarencu, împreună cu colegii săi de la Agenția Moldsilva și angajații Ocolului silvic Bravicea, au participat la acțiunea de curățenie "Pădurea curată".

El a menționat că spațiile verzi și pădurile din țară trebuie să rămînă locuri de mîndrie, frumusețe și curățenie.

"Ieri am văzut că și noi putem fi uniți atunci cînd vine vorba de protejarea mediului înconjurător. A avea grijă de pădure înseamnă a avea grijă de prezent și a avea grijă de generațiile viitoare. Peste 1000 de persoane din Agenția Moldsilva și din zeci de primării au făcut curățenie în prima zi a acestei acțiuni. Mulțumim tuturor celor care s-au alăturat: voluntari, angajați ai primăriilor, ONG-uri, lucrători ai serviciilor silvice și inspectori de mediu care au participat la acțiunea "Pădurea curată" în peste 220 de localități din întreaga țară. Vă îndemn să participați și astăzi, dar și la sfîrșitul săptămînii viitoare", a scris Sergiu Lăzărencu.

Cetățenii țării care au grijă de mediul înconjurător pot participa la acțiunea de salubrizare a pădurilor. Acțiunea "Pădurea curată" este inițiată de Ministerul Mediului și Agenția Moldsilva și se va desfășura în zilele de 13-14 aprilie, precum și în weekendul următor, 20-21 aprilie.

Doritorii de a participa la acțiune urmează să acceseze pagina web a Agenției Moldsilva și să găsească rubrica "Participă la salubrizare #Pădureacurată".

Următorul pas este identificarea numărului de telefon al celui mai apropiat punct de unde pot fi obținute informații despre campanie.

Agenția "Moldsilva" va pune la dispoziție mijloacele tehnice necesare.

Agenția "Moldsilva" subliniază că fiecare cetățean trebuie să conștientizeze că prin astfel de acțiuni demonstrează implicare, responsabilitate și grijă față de mediu. Participînd la acțiune, oamenii devin mai buni, mențin și păstrează curățenia și, lucru nu mai puțin important, conștientizează că Moldova este casa comună pentru toți.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
93 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 93 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.