Go to section: Nature and tourism
17 september 2013, 11:06 Nature and tourism views 7113
17 september 2013, 11:06 Nature and tourism views 7113

În Parcul Naţional Orhei vor fi împădurite 150 ha de terenuri erodate

Foto: voceabasarabiei.net

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a lansat ieri la Orhei, în cadrul unui seminar, proiectul “CLIMA-East: Gestionarea durabilă a păşunilor şi pădurilor publice din Parcul Naţional Orhei”, informează MOLDPRES.

În cadrul seminarului, comunităţilor locale le-au fost demonstrate beneficiile şi avantajele măsurilor de atenuare şi adaptare la schimbările climatice. Totodată, au fost prezentate informaţii despre bunele practici de împădurire a terenurilor degradate din R. Moldova, monitorizarea carbonului pe terenurile degradate, starea actuală a păşunilor din ţară. Participanţii la seminar au vizitat terenurile degradate propuse spre împădurire ce sînt situate în localitatea Ivancea din raionul Orhei.

Scopul proiectului lansat de PNUD este de a demonstra un model de gestionare a resurselor naturale în păşunile şi pădurile R. Moldova care sporeşte capacitatea ecosistemelor de sechestrare a carbonului în condiţiile riscurilor climaterice şi, în acelaşi timp, menţine biodiversitatea şi valorile economice.

Proiectul va cuprinde terenurile degradate cu păşuni şi pădurile amplasate în zona Parcului Naţional Orhei (33,792.09 ha) şi zona de tampon. Acesta va elabora sisteme inovaţionale de gestionare a păşunilor şi pădurilor publice pe întreg teritoriul parcului, inclusiv reabilitarea a 500 hectare de păşuni şi împădurirea a 150 ha de terenuri erodate şi neproductive, ceea ce va ajuta la evitarea deteriorării mai pronunţate a resurselor naturale.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană care va aloca în acest scop 535 de mii de euro, avînd drept partener principal Agenţia de Stat “Moldsilva”. Perioada de implementare a programului este de trei ani, urmînd să fie finalizată în anul 2016.

Keywords:

parc , localitati , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1957
Populația:
2900 locuitori

Crasnoe este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 110 km de Chișinău. Populaţia orașului Crasnoe alcătuia 2 900 de oameni în anul 2010. Orașul Crasnoe a fost înființat în anul 1957.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.