29 november 2013, 10:47 Moldovan Diaspora views 8927
29 november 2013, 10:47 Moldovan Diaspora views 8927

Moldovenii care muncesc legal în Ungaria vor primi prestaţii sociale

Foto: moldpres.md

Cetăţenii moldoveni care muncesc legal în Ungaria vor primi prestaţii sociale. Valentina Buliga, ministru al Munci, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Mátyás Szilagyi, ambasadorul Ungariei au semnat astăzi un acord de securitate socială în acest sens, informează MOLDPRES.

Buliga a precizat că după ratificarea acordului, moldovenii care lucrează sau au lucrat legal în Ungaria vor putea primi pensii pentru limită de vîrstă, pensii de invaliditate cauzată de boli obişnuite, pensii şi indemnizaţii de invaliditate, cauzate de accidente de muncă sau boli profesionale, pensii de urmaş.

Ambasadorul Ungariei a menţionat că "acordul înseamnă, în primul rînd, egalitate în drepturi a cetăţenilor din cele două ţări".

Acordul de securitate socială cu Ungaria este al zecelea la număr. Republica Moldova a mai încheiat acorduri similare cu Polonia, România, Bulgaria, Portugalia, Estonia, Cehia, Luxemburg, Austria şi Belgia. Ministerul de resort a iniţiat negocieri pentru un acord în domeniul asigurărilor sociale şi cu Italia.

Source: moldpres.md

Keywords:

moldovenii , Ungaria , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1199 locuitori

Găleştii Noi este un sat din cadrul comunei Găleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de oameni. Satul Găleștii Noi a fost înființat în 1948.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.