Peste 200 de moldoveni au plecat la muncă legală în Israel


Foto: us.123rf.com

212 moldoveni au plecat la muncă legală în domeniul construcţiilor în Israel a anunţat astăzi Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, la o conferinţă de presă, informează MOLDPRES.

Buliga a menţionat că muncitorii moldoveni au fost selectaţi conform unui Acord Bilateral dintre Guvernele Republicii Moldova şi a Statului Israel. 55 de persoane activează în calitate de specialişti în cofraj, 42 sînt fierari betonişti, 55 - placatori, iar alţi 60 lucrează ca tencuitori. Cetăţenii moldoveni activează în Israel conform unor contracte individuale de muncă.

Ion Holban, director al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, a spus că Acordul prevede recrutarea a 1.000 de lucrători calificaţi în construcţii. După o campanie de informare, Agenţia a selectat peste 1.300 de candidaţi, dintre care au fost selectaţi 212 muncitori.

Aceştia au fost angajaţi la 13 companii de construcţii din Israel, în oraşele Rehovot, Rishon Lezion, Herzlia, Menahem Begin şi altele, a specificat Holban.

Reghina Akkerman, viceconsul, reprezentantul ambasadorului nonrezident al statului Israel în R. Moldova, a menţionat că moldovenii vor fi asiguraţi cu salarii, condiţii de muncă şi de protecţie socială foarte bune.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
503 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul oraşului Cornești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 503 locuitori. Satul Romanovca a fost întemeiat în anul 1915.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.