19 december 2013, 13:05 Moldovan Diaspora views 9376
19 december 2013, 13:05 Moldovan Diaspora views 9376

Un post de televiziune din Italia va retransmite programele TRM pentru diaspora moldovenească


Foto: moldpres.md

Postul Romit TV din Roma, canal de televiziune dedicat comunităţilor moldo-române din Italia, va retransmite programele postului Moldova1, relatează MOLDPRES.

În perioada 15-17 decembrie, la Chişinău s-a aflat în vizită preşedintele Romit TV, Emanuele Latagliata şi jurnalista Raisa Ambros.

Potrivit Serviciului comunicare şi relaţii cu publicul al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, scopul vizitei a fost aprofundarea relaţiilor bilaterale şi negocierea prevederilor acordului de colaborare privind retransmisia programelor televizate din Republica Moldova în Italia, pentru a asigura accesul diasporei moldoveneşti la produsele TV autohtone difuzate în Italia.

Delegaţia Romit TV s-a întîlnit cu membrii CCA, preşedintele postului Moldova 1 Mircea Surdu, directorul Studioului „Moldova-Film" Sandu Vasilachi, şi şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco.

În urma negocierilor s-a convenit asupra consultării prevederilor acordului de colaborare dintre Moldova1 şi Romit Tv, difuzarea în regim de testare a programelor moldoveneşti şi ajustarea parametrilor tehnici din ambele părţi, astfel încît în timp util să fie lansată o nouă grilă de programe a Romit TV, care să conţină programele preluate de la postul public.

De asemenea, a fost analizată posibilitatea difuzării producţiilor cinematografice şi de animaţie moldoveneşti, pentru care este o cerere considerabilă din partea diasporei moldoveneşti din Italia.

Romit TV activează pe piaţa media din Italia din anul 2011, se bucură de acoperire naţională, cuprinzînd 86% din teritoriul Italiei, şi are un public moldo-român de 1 milion de telespectatori.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
665 locuitori

Sărata-Mereșeni este un sat din cadrul comunei Mereșeni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 665 de oameni. Satul Sărata-Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.