04 october 2014, 15:22 Moldovan Diaspora views 12406
Copiii cu părinţi plecaţi peste hotare vor avea tutelă
Photo: moldpres.md
04 october 2014, 15:22 Moldovan Diaspora views 12406

Copiii cu părinţi plecaţi peste hotare vor avea tutelă

Copiii ai căror părinţi sînt plecaţi peste hotare vor avea tutelă. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi vicepremierul Tatiana Potîng, în cadrul unei conferinţe naţionale despre familie, informează MOLDPRES.

"În prezent în Republica Moldova sînt înregistraţi circa 120 mii de copii rămaşi fără îngrijire părintească, în mare parte cu părinţi care se află în afara ţării. Este un număr prea mare. Unii dintre aceşti minori se află în grija vecinilor sau a prietenilor de familie. Din păcate, numărul copiilor abuzaţi este în creştere", a menţionat vicepremierul.

Tatiana Potîng a adăugat că în prezent Guvernul elaborează un program naţional de educaţie parentală. "Părinţii au nevoie de informaţie suplimentară cum se creşte şi se educă un copil. Mulţi copii nu au un model de familie, cresc cu un singur părinte sau cu părinţi plecaţi peste hotare", a spus viceprim-ministrul.

Potrivit sursei citate, în curînd pe lîngă Consiliul Naţional pentru Drepturile Copilului va fi instituit un grup de lucru, care se va ocupa de crearea serviciilor alternative internatelor.

Source: moldpres.md

Keywords:

diaspora , educatie , parinti , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.