16 april 2014, 15:01 Moldovan Diaspora views 11509
Moldovenii de peste hotare trimit rudelor cadouri de Paști
Photo: protv.md
16 april 2014, 15:01 Moldovan Diaspora views 11509

Moldovenii de peste hotare trimit rudelor cadouri de Paști

Forfota mare în aceste zile în zona Circului, unde se opresc microbuzele ce vin din străinătate. Moldovenii care au rude peste hotare vin să-iș ia și să le trimită cadourile de Paști, iar din colete nu lipsește cozonacul panetone, ouăle din ciocolată, iar în cele trimise în Europa nu lipsesc murăturele, carnea de miel și vinul de casa.

Doamna Natalia Daud a venit tocmai din raionul Leova pentru a primi coletele de la fiicele sale. Aceasta are 4 fete dintre care 3 sînt plecate în Italia de mai mult de 10 ani.

Femeia i-a bucurat și ea pe copii cu un colet cu bunătățuri tradiționale trimis mai devreme. Cu toată bucuria sărbătorilor, pe fața femeii care a primit colete se putea citi dorul de cei plecați.

Pe lîngă colete, rudele mai pleacă și în vizita de sărbatori. Doamna Ana împreună cu soțul său pleaca pentru prima oară la copiii săi în Europa.

Nici înapoi microbuzele nu se întorc goale. Moldovenii au grijă să le umple cu tot felul de bunătăți. Iar pentru că mîncarea noastră e mai gustoasă, trimit cîte un pachet în Italia. Si alți moldoveni au venit să-și ridice coletele trimise de rude și să trimita altele în loc.

Zilnic, cel puțin 300 de microbuze pleacă spre destinații în care moldovenii se află la muncă.

Source: protv.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4057 locuitori

Volintiri este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Volintiri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4057 de oameni. Satul Volintiri a fost menționat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.