11 september 2014, 10:53 Moldovan Diaspora views 8036
UE se
Photo: agi.it
11 september 2014, 10:53 Moldovan Diaspora views 8036

UE se "clatină". După Marea Britanie o nouă țară se revoltă

Premierul Matteo Renzi a cerut "respect" pentru Italia din partea Bruxelles-ului, in contextul tensiunilor cu noul presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care se indoieste de sinceritatea acestuia, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Cer respect pentru Italia, trecutul si viitorul ei. Insist asupra respectului pe care tara il merita", a spus tinarul premier, in virsta de 39 de ani, intr-un mesaj pe Twitter.

Juncker i-a acuzat pe sefii de guvern britanic si italian ca-si mint cetatenii cu privire la negocierile bugetare in Europa.

"Nu mi-a placut modul in care unii premieri s-au comportat dupa summit", a declarat Juncker, in Parlamentul European, in timpul unei audieri privind rezultatele ultimei reuniuni a liderilor europeni.

"Am luat notite, si cind compar ce s-a spus in sala cu ce s-a spus in exterior, constat ca declaratiile nu coincid", a afirmat el.

"I-am spus lui Matteo Renzi ca nu sunt in fruntea unui grup de birocrati. Sunt presedintele Comisiei Europene, o institutie politica, si vreau ca premierii sa o respecte", a afirmat el.

Daca fostul presedinte al Comisiei Jose Manuel Barroso ar fi ascultat doar birocrati, atunci bugetul Italiei ar fi fost tratat intr-o maniera complet diferita", a spus Juncker, la citeva zile dupa decizia Bruxelles-ului de a nu respinge proiectul de buget francez si italian.

"Nu intentionez sa merg la Bruxelles pentru a da explicatii cu privire la ce trebuie sa fac, i-am spus despre asta lui Juncker", a reactionat Renzi. "Eu nu merg in Europa sa spun: va rog, ascultati-ma, eu nu cersesc", a adaugat el.

Juncker a criticat, de asemenea, modul in care David Cameron a prezentat opiniei publice britanice obligatia Londrei de a-si majora contributia la bugetul european cu 2,1 miliarde de euro, in urma cresterii PIB-ului Marii Britanii.

Summiturile europene "sunt facute pentru a solutiona problemele, nu pentru a le amplifica", a subliniat Juncker.

Source: www.incont.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
224 locuitori

Grimeşti este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 224 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grimeşti, cu numele Grămeşti, din ţinutul Hotin, datează din aprilie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.