23 january 2015, 15:43 Moldovan Diaspora views 11294
Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat de moldovenii din Baku
Photo: trm.md
23 january 2015, 15:43 Moldovan Diaspora views 11294

Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat de moldovenii din Baku

La Baku a avut loc o serată de omagiere a poetului Mihai Eminescu şi de celebrare a Zilei Diplomatului. Acţiunile s-au desfăşurat în conformitate cu Planul de acţiuni al Misiunii diplomatice privind conlucrarea cu diaspora moldovenească din Azerbaidjan.

Programul festivității, desfăşurat într-o ambianţă tradiţionalistă azeră, a inclus alocuţiunea ambasadorului Republicii Moldova la Baku, Igor Bodiu, cu privire la opera marelui poet naţional Mihai Eminescu şi semnificaţia sărbătorii profesionale a diplomaţilor moldoveni. La deschiderea seratei, participanţilor la acţiune le-au fost distribuite postere stilizate, conţinând materiale cu biografia şi opera lui Mihai Eminescu, precum şi selecţii de versuri.

În cadrul manifestării oaspeții au putut savura audierea unor piese muzicale naţionale, recitarea unor creaţii eminesciene de către copiii invitaţilor la serată, intervenţiile verbale şi toasturile participanţilor, precum şi servirea bucatelor şi a băuturilor tradiţionale moldoveneşti şi azere.

La acţiune au fost invitaţi unii colaboratori ai misiunii diplomatice de la Baku, activul asociaţiei diasporale „Moldova" din Azerbaidjan, membrii familiilor acestora, precum şi unii angajaţi, cetăţeni moldoveni, din cadrul Oficiului Comisiei Interguvernamentale TRACECA.

În cadrul discursului său, ambasadorul a informat reprezentanţii diasporei despre ultimele evoluţii social-politice din ţară, agenda relaţiilor bilaterale moldo-azere pentru anul curent, principalele activităţi preconizate de către Ambasadă pentru anul 2015

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
2537 locuitori

Cîrpeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Cîrpeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2537 de oameni. Satul Cîrpeşti a fost menționat documentar în anul 1469.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.