03 june 2015, 11:32 Moldovan Diaspora views 8305
Decizie istorică pentru salvarea UE
03 june 2015, 11:32 Moldovan Diaspora views 8305

Decizie istorică pentru salvarea UE

BCE a anuntat, in ianuarie, initierea unui program de relaxare cantitativa, care presupune cumpararea de obligatiuni, inclusiv titluri guvernamentale, in valoare totala de 1.080 de miliarde de euro.

Euro a atins joi un nou minim al ultimilor peste 11 ani fata de dolarul american, in conditiile in care investitorii asteaptau sedinta Bancii Centrale Europene pentru detalii privind programul de achizitii de obligatiuni care era prevazut pentru martie.

Adoptarea acestor noi masuri de achizitii de active este justificata de obiectivul BCE de mentinere a stabilitatii preturilor, in conditiile in care dobanda de politica monetara a ajuns la nivelul minim record de 0,05%.

Preturile de consum din zona euro au scazut in februarie pentru a treia luna consecutiv, rata anuala a inflatiei situandu-se la -0,3%, potrivit primelor estimari publicate luni de Eurostat.

Source: stirileprotv.ro

Keywords:

UE , inflatia , zona euro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
141 locuitori

Moleşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 16 km de orașul Glodeni şi la 191 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 141 de oameni. Satul Molești a fost întemeiat în anul 1720.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.