23 june 2014, 10:44 Kaleidoscope views 31648
23 june 2014, 10:44 Kaleidoscope views 31648

Sîntem extratereştri?

Echipa de cercetători care a participat la proiectul de decodare a genomului uman (Human Genome Project) a observat că 97% din secvenţele non-codante ale ADN-ului uman sînt de origine extraterestră, se subliniază întru-un studiu publicat în revista The Canadian.

O noua ipoteză despre originea ființei umane a fost lansată de echipa de cercetători condusă de profesorul Sam Chang, care susține că „o formă de viaţă extraterestră superioară a fost implicată în crearea vieţii şi răspîndirea ei pe diferite planete”.

El subliniază faptul, că „ceea ce se observă la ADN-ul uman este un program care constă din două versiuni: un cod mare şi un cod de bază. Primul lucru este că programul complet nu a fost scris pe Pământ, aspect verificat prin decodarea genomului uman. Al doilea aspect este că genele prin ele însele nu sînt suficiente pentru a explica evoluţia; trebuie să mai fie ceva în acest joc".

Conform teoriilor încetățenite, urmele primilor hominizi au fost descoperite în Africa de Est şi de Sud. Arealul populat de aceste fiinţe s-a extins ulterior, cuprinzînd regiuni din Asia şi Europa. Această realizare aparţine lui Homo erectus (omul vertical) atestat cu aproape 2 milioane de ani în urmă.

Homo erectus a evoluat în Homo sapiens. În această categorie se înscrie Omul de Neanderthal – fiinţă apropiată cu omul contemporan. El locuia în peşteri, confecţiona unelte variate, utiliza un anumit limbaj, îşi înhuma decedaţii. Acest tip de fiinţe a dispărut cu 35 mii de ani în urmă.

În spaţiul Carpato-Dunăreano-Pontic cele mai vechi vestigii ale hominizilor datează cu aproximativ un milion de ani în urmă (Ciuperceni - Turnu Măgurele, România). Teritoriul ţării noastre, Republica Moldova, a fost populat de hominizi cu 200 mii de ani în urmă.

Cu 50 mii de ani în urmă apare specia omului de tip contemporan - Homo sapiens sapiens. Acesta pătrunde în Europa în jurul anului 40.000 î.Hr. Este necesar să menționăm că teritoriul Moldovei și regiunile din vecinătate se înscriu în arealul timpuriu în care se manifestă Homo sapiens sapiens pe continentul european. Această afirmație este confirmată nu numai de sursele arheologice, dar și de cele ce țin de genetica umană.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
792 locuitori

Dobruşa este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrușa, Zahorna și Recești. Satul Dobrușa este situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Dobrușa este atestat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.