01 july 2016, 12:05 Moldovan Diaspora views 9051
Lucrări grafice moldovenești la New York (Foto)
01 july 2016, 12:05 Moldovan Diaspora views 9051

Lucrări grafice moldovenești la New York (Foto)

Recent, pictorul Adrian Moraru a prezentat expoziția de artă „I Love Moldova" („Iubesc Moldova"). Aceasta expoziție s-a desfășurat în cadrul evenimentului Everybody in the Casa Mare 2015, la New York. Artistul a prezentat comunității moldovenilor din Statele Unite 18 lucrări: 9 picturi pe pânză si 9 lucrări grafice – inspirate din peisajul, cultura și tradiția moldovenească.

De asemenea, împreună cu Ion Moraru, Maestru in Arte, a condus și un atelier de pictură „Winter Holidays in Moldova" („Sărbători de iarnă în Moldova") pentru 3 categorii de vârste: 2-5 ani, 5-10 ani, 10 – adulți.
Toate materialele utilizate la workshop au fost donația familiei Moraru.

Pictura sa, „Iarna Copilăriei" a fost donată pentru Premiul cel Mare, la tombola din cadrul sărbătorii.

Pe lângă expoziția de artă, vizitatorii evenimentului s-au bucurat și de invitați speciali, cum ar fi Nata Albot și Andrei Bolocan din Montreal, Canada, interpreții Elena Carafizi și Andy Oancea din Chișinău, Moldova, Elena Negruțe din Chicago, SUA, dansatorii Ted Postolachi & Iulia Checcolini (New York, SUA). Pe parcurs au fost servite bucate și vinuri moldovenești, iar după, a fost încinsă și o Horă pe cinste.

Adrian Moraru are la activ peste 20 de expoziții personale și multiple participări la expozițiile de grup naționale și internaționale. Lucrările sale se află in colecții particulare din: Moldova, România, SUA, Elveția, Germania, Spania, Portugalia, Ucraina, Rusia, Franța, Belgia, Italia, Austria, Marea Britanie, Japonia și China.

Adrian Moraru activează și locuiește în două spații culturale: Chișinău și New York.

Source: www.moldova.org

Keywords:

expoziție , SUA , arta , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1425 locuitori

Răcăria este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răcăria și Uşurei. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 174 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1425 de oameni. Satul Răcăria a fost menționat documentar în anul 1809.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.