10 october 2016, 12:00 Moldovan Diaspora views 5635
Moldovenii au organizat o recepţie la Biblioteca Congresului SUA (Foto)
10 october 2016, 12:00 Moldovan Diaspora views 5635

Moldovenii au organizat o recepţie la Biblioteca Congresului SUA (Foto)

La 29 septembrie 2016, Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, împreună cu Preşedintele Parlamentului Andrian Candu, a găzduit în incinta Bibliotecii Congresului SUA o recepţie oficială cu prilejul celebrării a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova.

La recepţia festivă au fost prezenţi reprezentanţi ai Guvernului SUA, importante personalităţi politice din Congresul american, ambasadori şi diplomaţi acreditaţi la Washington D.C., reprezentanţi ai centrelor analitice americane, mediului de afaceri şi mass-mediei locale, precum şi comunităţii moldovenilor din SUA.

Evenimentul a fost marcat şi prin participarea mai multor oficiali SUA: Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat, Bridget Brink; Co-preşedinţii Caucus-ului pe Moldova, congresmenii David Price şi Joseph Pitts; fosta Ambasadoare a SUA în Republica Moldova, Pamela Smith.

Programul evenimentului a inclus o prezentare cultural - artistică a ansamblului de dans „Folclor" şi formaţiei de muzică populară "Tricolorul", soliştii cărora sunt moldovenii stabiliţi în SUA, degustare de vinuri moldoveneşti, precum și proiectarea unui spot promoţional despre Moldova.

Source: www.mfa.gov.md

Keywords:

SUA , Andrian Candu , Recepție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.