21 february 2017, 14:15 Moldovan Diaspora views 6690
Vinuri moldovenești, promovate în Germania (Foto)
21 february 2017, 14:15 Moldovan Diaspora views 6690

Vinuri moldovenești, promovate în Germania (Foto)

Dumitru Brînzan este un fotograf din Moldova, stabilit recent în Germania, care mai este și un amator de călătorii și de vinuri.

Odată ajuns peste hotare, nu a stat mult pe gînduri și a hotărît să promoveze imaginea Moldovei și a vinurilor autohtone, tocmai în orașul Dortmund, Germania, relatează NOI.md.

Astfel, zilele trecute, într-un restaurant unde adesea au loc degustări de vin, pentru prima dată, publicului i s-au pus la dispoziție și 10 vinuri moldovenești. Participanții la eveniment au avut posibilitatea să afle multiple lucruri interesante despre vinăriile și vinurile din Moldova, despre Ziua Vinului, festivaluri și evenimente moldovenești.

Oaspeții prezenți la eveniment s-au arătat impresionați de calitatea vinurilor moldovenești. Mai mult, aceștia s-au interesat de posibilitatea de a procura vinurile moldovenești și în Germania, dar și de a face tururi vinicole în Republica Moldova.

Dumitru a mai organizat astfel de evenimente în Italia și speră că în acest mod îi va motiva și pe alți moldoveni stabiliți peste hotare să promoveze Moldova și producția vinicolă de acasă.

Source: www.noi.md

Keywords:

vin , Moldova , Germania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1837
Populația:
1476 locuitori

Alexăndreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Heciul Vechi, Țipletești, Țiplești, Alexăndreni, Grigorești. Localitatea este situată pe malul stîng al rîului Răut, la 46 km de oraşul Sîngerei şi la 148 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Alexăndreni a fost întemeiat în anul 1837.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.