13 september 2017, 16:50 Moldovan Diaspora views 9010
Realitatea americană dură, văzută prin ochii unui moldovean în SUA (Video)
13 september 2017, 16:50 Moldovan Diaspora views 9010

Realitatea americană dură, văzută prin ochii unui moldovean în SUA (Video)

Cît cîștigă moldovenii în SUA, cît costă o casă în america sau cum arată o nuntă de moldoveni la Chicago? Răspunsuri la aceste întrebări găsiți pe vlogul unui moldovean pe nume Sergiu Muntean - Mount's Vlog. Tînărul moldovean, care de doi ani locuiește în SUA, este șofer de TIR. El a decis să-și povestească experiența și viața de peste ocean, iar acum are deja în jur de 3 mii de abonați pe Youtube. AGORA a luat legătura cu șoferul-vlogger pentru a afla mai multe despre ideea de a lansa un vlog și despre viața din SUA.

Sergiu a ajuns în Statele Unite încă din facultate, prin programul Work and Travel.

„Eram în anul trei de facultate la Universitatea Tehnică, perioadă cînd eram un tînăr plin de ambiții, energic, gata de noi aventuri, pregătit să-mi asum unele responsabilități, fie ele și majore. Aveam o frică de a nu reuși, nopți nedormite, gînduri grele, dar lucrul care m-a ținut pe poziții a fost pasiunea mea față de acest continent, venită încă din copilărie", povestește Sergiu Muntean.

Așa a ajuns Sergiu, la 21 de ani, în Ocean City, locul de care, spune el, s-a îndrăgostit pe loc. „Pe măsură ce treceau zilele, am început să mă obișnuiesc din ce în ce mai mult cu viața americană și am început să o iubesc cu adevărat", povestește tînărul.

Sergiu a locuit o perioadă în Ocean City, unde a avea o slujbă. „Apoi am decis să mă fac șofer de TIR, astfel împlinind visul tatălui meu", explică simplu bărbatul.

El mărturisește că acest job i-a oferit șansa de a vedea și de a străbate toate cele 50 de state americane. „Acum locuiesc în statul Georgia, în suburbia orașului Atlanta, e un loc destul de frumos", afirmă Sergiu.

O parte semnificativă din viața sa este vlogul pe care l-a lansat – Mount's Vlog, care vine de la numele său de familie. Sergiu spune că ideea vlogului a apărut simplu: „Este o pasiune a mea și îmi place să le arăt oamenilor toată frumusețea, dar și adevărul vieții americane. Eu fac asta din plăcere. Cred că e important să faci ceva ce prinde bine oamenilor, ceva diferit, care nu mai există. Mă strădui ca majoritatea postărilor mele să fie informative", mărturisește Sergiu.

O asemenea postare informativă este un videoclip intitulat „Cinci idei care te vor ajuta să începi viața în SUA". În acest filmuleț, Sergiu îi sfătuiește pe moldoveni în primul rînd să-și verifice sănătatea încă de acasă, întrucît sistemul medical în SUA este foarte scump.

Source: agora.md

Keywords:

SUA , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2917 locuitori

Manta este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Manta și Paşcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2917 oameni. Satul Manta a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.