27 november 2017, 12:37 Moldovan Diaspora views 6434
Turneul „Cărții de aur” va continua și în alte localități ale diaposrei (Foto)
27 november 2017, 12:37 Moldovan Diaspora views 6434

Turneul „Cărții de aur” va continua și în alte localități ale diaposrei (Foto)

Unul din liderii diasporei moldovenești din Italia, Ludmila Posilețcaia, fondatoare a Agenției de turism și evenimente „Aster Club" din Roma, Italia, însoțită de Carolina Tihohod, fondatoare a Agenției „Mille Fiori" din Chișinău au efectuat o vizităla Biroul Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat, pentru a discuta despre implicarea diasporei în promovarea potențialului turistic al Republicii Moldova.

De asemenea, în caliate de oaspete al BRD a fost și Denis Roșca, autorul „Cărții de aur a Basarabiei și Republicii Moldova", care include 1.800 de biografii ale personalităților cu rădăcini moldovenești. Domnul Roșca a prezentat echipei BRD, filmul „Cum ar fi lumea fără Moldova", dar și cîteva video-uri ce includ nume notorii ale moldovenilor de succes în lume.

Reamintim că oaspeții BRD au efectuat, recent, un turneu în orașele Ancona, Roma, Milano din Italia, pentru a face o prezentare a „Cărții de aur a Basarabiei și Republicii Moldova", în rîndurile moldovenilor aflați în acea regiune. Ei au spus că turneul va continua și în alte localități. Parteneri media ai proiectului sînt portalurile NOI.md, Moldovenii.md și Viza.md.

Source: brd.gov.md

Keywords:

carte , personalitati , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
984 locuitori

Ghiduleni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghiduleni, Roșcanii de Jos și Roșcanii de Sus. Satul Ghiduleni este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 984 de oameni. Satul Ghiduleni a fost atestat documentar la 30 iunie 1665.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.