15 february 2018, 14:18 Moldovan Diaspora views 10995
„Mărțișor de acasă”, în diasporă
15 february 2018, 14:18 Moldovan Diaspora views 10995

„Mărțișor de acasă”, în diasporă

În contextul includerii Mărțișorului în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, pentru început de primăvară este anunțat Programul guvernamental „Mărțișor de acasă", dedicat diasporei Republicii Moldova.

Programul va începe în Olanda, Haga (3 martie) și va continua cu: Belgia, Bruxelles (4 martie), Grecia, Atena (11 martie), România, București (24 martie) și Spania, Barcelona (25 martie). Vor fi organizate ateliere tematice, care vor include tehnici de confecționare a mărțișoarelor, iar trupa Alex Calancea Band va susține un recital.

Programul urmărește consolidarea diasporei, promovarea tradițiilor și a imaginii pozitive a Moldovei peste hotare prin intermediul „Mărțișorului", precum și păstrarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale cetățenilor Republicii Moldova stabiliți peste hotare cu țara de origine, precizează Biroul relații cu diaspora, într-un comunicat de presă citat de IPN.

Source: ipn.md

Keywords:

Martisor , diaspora , UNESCO

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
2224 locuitori

Ştefăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Prodăneştii Vechi și Ştefăneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Florești și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2224 de oameni. Satul Ștefănești a fost menționat documentar în anul 1836.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.