06 april 2012, 14:57 Moldovan Diaspora views 5910
06 april 2012, 14:57 Moldovan Diaspora views 5910

ITALIA: Cetăţenilor moldoveni li se recomandă să fie prudenţi

Cetăţenilor moldoveni stabiliţi în Italia, precum şi turiştilor, sosiţi în vacanţă li se recomandă să dea dovadă de prudenţă şi precauţie maximă şi să respecte cu stricteţe indicaţiile ghizilor şi reprezentanţilor agenţiilor de turism.

Italia se află în topul ţărilor lumii după numărul turiştilor care o vizitează. Aceeaşi poziţie Italia o păstrează şi faţă de cetăţenii moldoveni care aleg această destinaţie în căutarea unui loc de muncă sau pentru studii. Oficial, în Italia sînt înregistrate peste 50 de asociaţii ale diasporei moldoveneşti, printre care: ”Assomoldave”, ”Gazeta Basarabiei”, ”Plai”, ”A.M.I.C.I”, ”Integrazione in Italia”, ”Mihai Eminescu” ş.a.

Reamintim că, pe 20 mai curent, în regiunea italiană Emilia-Romania a avut loc o serie de seisme, cu o magnitudine de pînă la 5,9 grade pe scara Richter. Ultima mişcare seismică de 4,2 grade s-a înregistrat pe 31 mai. Potrivit datelor autorităţilor taliene, pe parcursul următoarelor două săptămîni nu este exclusă repetarea cutremurelor de o magnitudine neînsemnată, ceea ce poate duce la prăbuşirea clădirilor aflate în stare de degradare.


Sursa: Viza.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
6021 locuitori

Colibaşi este un sat şi comună din raionul Cahul. Colibaşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Cahul și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 6021 de oameni. Satul Colibași a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.