19 june 2012, 09:41 Moldovan Diaspora views 8066
19 june 2012, 09:41 Moldovan Diaspora views 8066

Un originar din Moldova a devenit reprezentantul special al președintelui Putin


Foto: moscow.er.ru 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a numit pe Alexandr Babakov în funcţia de reprezentant special pentru relaţiile cu diaspora. Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, Babakov s-a născut în 1963, în Chișinău. Este doctor în economie.

Şi-a început cariera politică acum zece ani, iar în 2003 a obţinut primul mandat de deputat. Alexandr Babakov a fost unul dintre fondatorii formaţiunilor "Rodina" şi "Spravedlivaia Rossia". În august 2011, a părăsit Partidul "Spravedlivaia Rossia" din cauza unor disensiuni cu liderul acestuia, Serghei Mironov.

Ulterior, a obţinut un nou mandat de deputat din partea formaţiunii "Edinaia Rossia". Din 2012 Babakov este președintele Comisiei pentru asigurarea dezvoltării complexului military-industrial al Federației Ruse. Din februarie 2008 – locțiitorul președintelui Adunării Parlamentare a Rusiei și Belarusi.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
499 locuitori

Lupa-Recea este un sat din cadrul comunei Codreanca, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Satul Lupa-Recea a fost menționat documentar în anul 1431. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.