10 january 2012, 10:46 Moldovan Diaspora views 6999
10 january 2012, 10:46 Moldovan Diaspora views 6999

În Germania crește numărul copiilor infectați

Peste şapte mii de copii din Germania au fost infectaţi cu un virus necunoscut, iar asta în mai puţin de o săptămînă, informează trm.md.  Autorităţile sanitare germane sunt în alertă. Potrivit primelor aprecieri, epidemia ar fi izbucnit din cauza unui virus prezent în hrana distribuită în şcoli, care provoacă copiilor vomă excesivă şi diaree.

Din cauza virusului necunoscut au avut de suferit elevi din Berlin, Brandenburg, Saxonia, Saxonia-Anhalt și Turingia. Mai multe şcoli au fost închise şi s-au luat măsuri suplimentare de securitate sanitară.

Autoritățile susțin că, cel mai probabil, la prepararea bucatelor au fost încălcate normele sanitare, însă administrația firmei, responsabile de livrarea mîncării în școli, neagă acuzaţiile. Acestea afirmă că probleme au apărut în numai 5 % din școlile pe care acesta le aprovizionează.

O comisie specială investighează cauzele producerii incidentului. Totodată,  medicii  avertizează că apogeul epidemiei nu a fost încă atins şi numărul de cazuri de infecţie va crește în continuare.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1439
Populația:
1512 locuitori

Brătuleni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brătuleni și Cîrneşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Nisporeni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1512 oameni. Satul Brătuleni a fost menționat documentar în anul 1439.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.