27 february 2014, 09:53 Moldovan Diaspora views 17504
27 february 2014, 09:53 Moldovan Diaspora views 17504

O moldoveancă de succes la Paris

Doina Munteanu dă sfături bogătaşilor din toată lumea. Coafată şi îmbrăcată la patru ace, cu zîmbet pe buze şi asistată de un designer, ea vinde branduri de lux clienţilor vip ai galeriilor Lafayette. Ţinuta impecabilă şi patru limbi vorbite fluent i-au dat carte verde pentru a accede în lumea opulenţei de la Paris, relevă pentruea.md.

Cu patru ani în urmă a început totul de la zero. A lasat în urma cariera şi viaţa din Chişinău, pentru a-şi urma „dragostea" la Paris. Nu i-a fost uşor, însă zarurile au fost aruncate. Acum de dragul fiicei sale, Doina îşi vede viitorul în Franţa.

În doar cîteva luni de şedere în Franţa reuşeşte să devină studentă la limbi străine. A făcut baby sitting şi a fost model, iar din vara lui 2012, Doina lucrează într-un magazin care este zilnic vizitat de peste 100 de mii cumpărători... galeriile Lafayette.

Chiar dacă i-a luat timp să se obişnuiască cu proverbialul stil de a fi „ursuz şi morocănos" al parizienilor, Doina îşi vede viitorul la Paris. „De Moldova mă leagă doar părinţii şi rudele. Îmi doresc un viitor mai bun pentru fiica mea. Ciudat, cînd eram în Moldova eram de dreaptă, iar de cînd locuiesc în Franţa, categoric sînt de stînga. Aici pînă şi cel mai sărac om nu moare de foame. Statul are grijă de cetăţenii săi". Doina povesteşte că actualul job îl vede ca pe un pasaj din viaţa ei, iar în cîţiva ani se vede traducătoare într-o organizaţie internaţională la Paris.

Keywords:

diaspora , moldovenii , Franta , munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1080 locuitori

Hansca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Hansca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1080 de oameni. Satul Hansca a fost menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.