04 october 2013, 11:44 Moldovan Diaspora views 9438
04 october 2013, 11:44 Moldovan Diaspora views 9438

1.000 de constructori calificaţi din Republica Moldova vor lucra pe şantierele din Israel

Acest lucru a devenit posibil datorită Acordului bilateral, semnat între guvernele Republicii Moldova și Statul Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor în sectorul construcțiilor.

Oficial, cetăţenilor moldoveni, care au plecat la muncă în această țară, le va fi asigurată respectarea tuturor drepturilor de muncă, li se va oferi protecție socială, cazare și masă. Salariul minim va constitui aproximativ 1.500 dolari.

"Pot aplica pentru un post de muncă bărbații cu vîrsta cuprinsă între 20 și 50 de ani. Ei trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să nu aibă cazier, să nu fi lucrat niciodată în Israel, să nu aibă acolo rude de gradul întîi, angajate în cîmpul muncii. Desigur, fiecare solicitant trebuie fie totalmente sănătos, ceea ce îi va permite să lucreze intens pe șantierele de construcții, în aer liber și la lucrările la înălţime, în condițiile climatice din Israel", - a declarat ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga.

Selecția candidaților în baza datelor prezentate o va face partea israeliană. Apoi, candidații, care vor trece cu bine de această probă, vor fi invitați să treacă un examen medical, din cont propriu, la o anumită instituţie medicală. Cu fiecare persoană selectată pentru a lucra în Israel se va întocmi un Contract individual de muncă. Inițial viza de lucru se va acorda pe termenul de pînă la un an, cu posibilitatea prelungirii ulterioare. О dată la trei luni, lucrătorul va avea posibilitatea să-şi schimbe angajatorul.

Perioada totală de ședere a lucrătorului în Israel nu trebuie să depășească trei ani și jumătate.

Doritorii de a pleca la muncă în Israel, se pot adresa la Agenţiile de Ocupare a Forței de Muncă de la locul de trai pentru a obține toate informațiile necesare. Termenul limită de depunere a cererilor expiră la sfîrșitul lunii mai.

 

Sursa: NOI.MD

Keywords:

Israel , munca , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
36 locuitori

Ceroborta este un sat din cadrul comunei Cruzeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 36 de oameni. Satul Ceroborta a fost menționat documentar în anul 1805.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.