04 november 2013, 14:58 Moldovan Diaspora views 6599
04 november 2013, 14:58 Moldovan Diaspora views 6599

Moldovenii vor călători fără vize în Turcia

Moldovenii vor putea circula fără vize în Turcia. Astăzi, legislativul moldovenesc a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind abolirea reciprocă a vizelor, semnat la Ankara la 1 noiembrie 2012.

Potrivit proiectului, cetățenii Republicii Moldova vor avea posibilitatea să stea pe teritoriul Turciei nu mai mult de 90 de zile (trei luni) în decursul a șase luni de la prima intrare pe teritoriul țării gazdă. Totodată, au fost scutiți de vize și șoferii profesioniști de autobuze sau tiruri care circulă în direcția Turciei. Pînă acum, aceștia treceau o procedură cu durata de circa trei luni pentru a obține viza.

Astfel, urmează ca Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene să notifice Guvernul Republicii Turcia cu privire la ratificarea acordului. Pentru ca să fie posibilă circulația fără vize, urmează ca și autoritățile turce să ratifice acest acord.

Precizăm că moldovenii achitau 30 de dolari sau 20 de euro pentru o viză de ședere de 30 de zile în Turcia.
 

 

Sursa: NOI.MD

Keywords:

viza , Turcia , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
803 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Mîndra se află la distanţa de 20 de km de orașul Călăraşi, şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 803 locuitori. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1644.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.