05 august 2013, 15:45 Moldovan Diaspora views 9810
05 august 2013, 15:45 Moldovan Diaspora views 9810

Moldovenii au evoluat pe scenele din Cehia


Foto: unimedia.info

În ziua de Paște, ambasadorul Ștefan Gorda a participat la spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludvig Mincus, care s-a jucat pe scena Operei de Stat a Cehiei, avîndu-i în roluri principale pe artiști moldoveni, transmite UNIMEDIA.  

Tînăra interpretă din Moldova, Alina Nanu, a jucat în rolul principal Kitri, alături de artistul ceh Ondrej Vinclat, în rolul lui Basil. Publicul ceh i-a aplaudat îndelung pe artiștii moldoveni: Slava Burlac, Irina Burduja, Daria Lazucova și Sergiu Gherciu, care au interpretat alte roluri în acest spectacol de excepție, potrivit unui comunicat de presă al MAEIE. 

Echipa artiștiștilor din Republica Moldova activează de cîțiva ani în trupa de balet a Teatrului Național al Cehiei, fiind soliști sau demisoliști în spectacole de mare rezonanță în rîndul melomanilor cehi, precum și a numeroșilor oaspeți de peste hotare care vizitează Praga.


Coregraful ceh, Jaroslav Slavicky, în discuția cu ambasadorul Republicii Moldova a subliniat că toți artiștii noștri care muncesc sub conducerea sa, dau dovadă de o pregătire și o dăruire totală, integrîndu-se perfect în colectivul multicultural al Teatrului Național, contribuind astfel la succesele răsunătoare înregistrate de această prestigioasă instituție culturală a Republicii Cehe.

Spectacolul din ziua Paștelui a fost urmat de o socializare a artiștilor moldoveni cu familia ambasadorului, pentru a sărbatori împreună Învierea Domnului.

Keywords:

Cehia , moldovenii , Paste

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
2522 locuitori

Holercani este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Holercani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dubăsari și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Holercani a fost menționat documentar în anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.