30 may 2013, 12:56 Moldovan Diaspora views 10634
30 may 2013, 12:56 Moldovan Diaspora views 10634

Festivalul Popoarelor, sărbătorit cu fast de moldovenii din Padova


Foto: moldova.org

La 26 mai, moldovenii din Padova, Italia, au participat la tradiționala Sărbătoare a Popoarelor, organizată de primăria orașului Padova. Festivitatea a avut loc în cea mai mare piață din Europa, Prato della Valle. Asociația ‘’Baștina’’ a participat pentru al 12-lea an consecutiv la această manifestare culturală și a pregătit un concert de muzică populară, informează moldova.org.

La sărbătoare, diaspora din Padova a pregătit un stand gastronomic cu bucate naționale și altul cu imagini din Republica Moldova, lucrări ale meșterilor populari și cărți pentru copii, literatură religiosă și icoane. Ca și în anii precedenți, prezentarea Republicii Moldova a fost impresionantă, în special prin horele și sîrbele dansate cu mult foc de membrii diasporei.

“Acest festival este o întîlnire a oamenilor de diferite culturi și origini, fiind o ocazie importantă pentru o cunoaștere reciprocă. Sărbătoarea demonstrează că se poate de trăit în armonie, prietenie și solidaritate, depășind astfel orice barieră etnică, culturală sau ideologică”, a spus președintele asociației ‘’Baștina’’, Alexandru Marcinschi.

Vedeţi mai jos foto şi video de la evenimentul din Padova.

Keywords:

Festival , popor , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
672 locuitori

Stația de Cale Ferată Rogojeni este o localitate în componența comunei Rogojeni din raionul Șoldăneşti. Loc. Stația de Cale Ferată Rogojeni se află la o distanță de 38 km de orașul Șoldănești și la 97 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia loc. Stația de Cale Ferată Rogojeni constituia 672 de oameni. Localitatea apare odată cu înființarea stației de cale ferată Rogojeni în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.