18 july 2013, 13:07 Moldovan Diaspora views 8727
18 july 2013, 13:07 Moldovan Diaspora views 8727

Moldovenii au participat la Festivalul multicultural de la Parma


Foto: trm.md

Asociaţia de voluntariat moldo-italiană ”Renaşterea” a participat pentru prima dată la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului multicultural din Parma, Italia. Genericul acestei ediţii este ”Dreptul la cetăţenie pentru migranţii din a doua generaţie”.

Solicitată de trm.md, Ludmila Furtună, președinta Asociației de voluntariat ”Renaștrea”, a comunicat că programul festivalului a fost unul foarte divers, cu lansări de carte, prezentări foto, dezbateri, cluburi de comedie, muzică și dansuri tradiționale popoarelor participante.

Reprezentanții diasporei au culminat cu bucate naționale. Asociația de voluntariat ”Renașterea” i-au servit pe participanții la Festival cu plăcinte și sarmale.

Un îndemn pentru reprezentații asociațiilor migranților a venit din partea ministrului italian pentru Integrare, Cécile Kyenge, ”Gîndește-te la binele poporului, nu la originea lui, acești copii care se nasc în Italia nu sunt emigranți, dar italieni și fac parte din această comunitate",  a concluzionat politicianul italian de origine congoleză.

Festivalul a avut loc de la 28 pînă la 30 iunie și de la 5 la 7 iulie a adunat la mesele de discuții aproape 140 de asociații și comunități de migranți.

Keywords:

Festival , diaspora , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1199 locuitori

Găleştii Noi este un sat din cadrul comunei Găleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de oameni. Satul Găleștii Noi a fost înființat în 1948.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.