26 july 2013, 10:19 Moldovan Diaspora views 8669
26 july 2013, 10:19 Moldovan Diaspora views 8669

Petru Lucinschi s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din Estonia


Foto: trm.md

Moldovenii din Estonia au găzduit vizita ex-preşedintelui Republicii Moldova, Petru Lucinschi, la Tallinn, Estonia. Iniţiativa acestui eveniment aparţine ambasadorului Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun.

Solicitat de trm.md, Ion Braga, membru al consiliului de conducere al Asociației moldo-romîne ”Casa Mare” din Estonia, a comunicat că reprezentantul diplomaţiei moldoveneşti lansează iniţiative cu scopul apropierii diasporei de reprezentanții statului Republicii Moldova” a subliniat sursa citată.

Fostul președinte al Republicii Moldova a întreprins această vizită în cadrul unui sejur în ţările baltice.

În cadrul întîlnirii, ce a avut loc la 17 iulie, s-au purtat discuții ce țin de cotidianul moldovenilor din Estonia, iar conaționalii noștri l-au familiarizat pe Petru Lucinschi cu valorile culturale estoniene.

Keywords:

diaspora , Estonia , președinte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1589
Populația:
1306 locuitori

Frasin este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Caraiman și Codrenii Noi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 locuitori. Satul Frasin a fost menționat documentar în anul 1589.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.