Go to section: Children
29 may 2014, 14:55 Children views 9529
La 1 iunie centrele de bacalaureat își vor deschide uşile în fața absolvenților
Photo: nouarepublica.ro
29 may 2014, 14:55 Children views 9529

La 1 iunie centrele de bacalaureat își vor deschide uşile în fața absolvenților

În ziua de 1 iunie va fi organizată Ziua uşilor deschise în centrele de bacalaureat din ţară pentru candidaţi şi părinţii acestora, relatează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educaţiei, preşedintele sau secretarul centrului de bacalaureat va informa elevii despre modul de desfăşurare a examenului, obiectele ce pot fi aduse de candidaţi în sălile de examen etc.

În aceeaşi zi vor fi afişate şi listele candidaţilor la examene, în ordinea alfabetică, în baza cărora elevii vor fi repartizaţi în sălile de examen.

În sesiunea de bacalaureat 2014 s-au înscris peste 28 de mii de candidaţi. Examenele se vor desfăşura în 104 centre, în perioada 3-20 iunie. Candidaţii vor susţine trei probe obligatorii - la limba de instruire, limba străină, disciplina de profil şi o probă la solicitare. Elevii alolingvi vor susţine suplimentar o probă la limba română, iar elevii de etnie bulgară, găgăuză şi ucraineană vor susţine şi o probă la limba maternă.

Source: moldpres.md

Keywords:

Moldova , 2014 , bacalaureat , examen

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.