Go to section: Children
18 july 2014, 15:47 Children views 10039
Universitățile moldovenești în topul celor mai bune instituții superioare de învățămînt în CSI
Photo: 7ya.ru
18 july 2014, 15:47 Children views 10039

Universitățile moldovenești în topul celor mai bune instituții superioare de învățămînt în CSI

ULIM și ASEM au intrat în clasamentul celor mai bune instituții superioare de învățămînt în spațiul CSI. Studiul a fost realizat de agenția Expert RA (Federația Rusă), transmite UNIMEDIA.

În top au intrat 153 instituții superioare de învățămînt din Rusia, Ucraina, Kazahstan, Belarus, Moldova, Uzbekistan, Azerbaidjan și Kîrgîzstan. Evaluările au ținut cont de datele statistice, dar și rezultatele chestionării a peste 5500 de respondenți - profesori, cercetători, studenți, absolvenți.

Universitățile au fost redistribuite pe 5 categorii de la A la E. Categoria A înseamnă un nivel cel mai ridicat de pregătire a absolvenților, categoria B – un nivel foarte ridicat, iar categoriile C, D și E reflectă respectiv nivelurile ridicat, acceptabil și suficient de pregătire.

Cele mai multe instituții de învățămînt superior au ajuns în categoria D – 64; comparativ în categoria E se află 50 de instituții. De categoria A se bucură doar o instituție de învățămînt - Universitatea de Stat din Moscova M.V.Lomonosov.

Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM) și Academia de Studii Economice (ASEM) se află în categoria D.

În lista scurtă a studiului se află patru instituții superioare de învățămînt din Republica Moldova: Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Academia de Studii Economice, Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei. Ultimele două însă au fost excluse la etapa finală.

Source: unimedia.info

Keywords:

universitatea , studii , Moldova , CSI , top

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
3394 locuitori

Chiştelniţa este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Chiştelniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 35 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3394 de oameni. Satul Chiştelniţa a fost menționat documentar în anul 1698 cu denumirea Hoimănești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.