Go to section: Children
24 march 2015, 16:51 Children views 7705
S-a dat start testărilor preliminare în gimnazii şi licee
24 march 2015, 16:51 Children views 7705

S-a dat start testărilor preliminare în gimnazii şi licee

În perioada 24 martie – 3 aprilie, absolvenţii gimnaziilor şi liceelor vor susţine testările preliminare pentru examenele de absolvire în gimnazii şi licee.

„Scopul exerciţiului este de a familiariza elevii cu formatul testului şi nivelul de dificultate al subiectelor propuse la examen, dar şi de a oferi posibilitate instituţiilor de învăţământ să aprecieze gradul de pregătire al elevilor pentru examene", a menţionat directorul Agenţiei de Asigurare a Calităţii, Anatol Topală.

După testare, subiectele propuse candidaţilor vor fi analizate şi discutate de profesori cu elevii în clasă. Elevii nu vor primi note pentru această testare.

Testele şi baremele de corectare utilizate în testare vor fi postate pe pagina web a Agenţiei de Asigurare a Calităţii în compartimentul Evaluări Naţionale.

La testările preliminare vor participa circa 32 de mii de candidaţi la examenele de absolvire a gimnaziului şi circa 27 de mii de candidaţi la examenul de Bacalaureat.

Source: jurnal.md

Keywords:

test , examen , liceu , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1423
Populația:
671 locuitori

Bogzeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Bogzeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la 18 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 671 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1423.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.