Go to section: Children
08 april 2015, 11:52 Children views 7433
Peste o sută de tineri moldoveni vor beneficia de instruire gratuită în domeniul IT
08 april 2015, 11:52 Children views 7433

Peste o sută de tineri moldoveni vor beneficia de instruire gratuită în domeniul IT

Peste o sută de tineri vor fi instruiți gratuit cum să utilizeze aplicațiile Android și programele de Photoshop, în cadrul unei școli de vară IT, care s-a deschis la Chișinău, informează MOLDPRES.

Tinerii vor fi instruiți timp de o lună de către două grupuri de voluntari din Coreea de Sud. De asemenea, participanții la instruiri vor avea posibilitatea să studieze limba și cultura coreeană.

După încheierea cursului, tinerii vor susţine un examen şi vor primi certificat de absolvire.

Proiectul se află la a treia ediție, iar organizatorii acestuia sînt Centrul moldo-coreean de informare şi Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din R. Moldova.

Guvernul coreean trimite voluntari IT în țara noastră din 2012. Anul acesta, în perioada iulie-august, au fost delegate șase echipe de voluntari: cîte una în satul Oxentea, Dubăsari, și în comuna Budești, municipiul Chișinău, și cîte două la ULIM și la Centrul moldo-coreean de Informare și Acces.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (1)
  • #1 Miroslav Reply Quote selected
    Они что там думают, что мы туалетной бумагой пользоваться не умеем???
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.