Go to section: Children
08 june 2015, 12:06 Children views 7647
A fost deschisă Tabăra Internaţională de Creaţie Parcova-2015
08 june 2015, 12:06 Children views 7647

A fost deschisă Tabăra Internaţională de Creaţie Parcova-2015

În comuna Parcova, raionul Edineţ a fost deschisă cea de-a XIII-a ediţie a Taberei Internaţionale de Creaţie, care se va desfăşura în perioada 4-16 august, informează MOLDPRES.

Evenimentul reunește artişti plastici din R. Moldova şi România și este organizat de Asociaţia Culturală „Parcova-Nova" în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chișinău, Primăria Parcova, Consiliul raional şi Primăria oraşului Edineţ.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele asociaţiei sus-numite Ion Bîlbă a menţionat că obiectivul principal al manifestării este de a revitaliza viaţa culturală din R. Moldova, prin înfiinţarea unei Colecţii de artă contemporană, unde să fie păstrate lucrările donate de către pictorii care participă la Tabăra Internaţională de Creaţie.

Pe parcursul a 12 ani de existenţă Tabăra de creație Parcova a devenit un eveniment cultural de anvergură, adunînd un patrimoniu valoros. Acesta include peste 200 de lucrări semnate de artişti plastici consacraţi din Republica Moldova, România, Polonia, Rusia, Belarus, Olanda, Franţa şi Ucraina.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

tabără , copii , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
7043 locuitori

Cazaclia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cazaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7043 locuitori. Satul Cazaclia a fost menționat documentar în anul 1764.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.