Go to section: Children
16 september 2015, 17:09 Children views 6601
Copiii din Moldova sînt invitați să participe la proiectul
16 september 2015, 17:09 Children views 6601

Copiii din Moldova sînt invitați să participe la proiectul "Detașamentul Prietenia Popoarelor"

Alexandr Kalinin li s-a adresat compatrioților cu rugămintea să delege doi copii cu vîrsta de la 14 la 16 ani – reprezentanți din partea Moldovei – pentru a participa la proiectul "Detașamentul Prietenia Popoarelor", care are drept scop stabilirea și consolidarea relațiilor de prietenie în rîndul tinerilor.

Potrivit președintelui Congresului Diasporei Moldovenești, proiectul este implementat în cadrul Grantului Prezidențial, primit din partea Fondului de Caritate a Inițiativelor Sociale "Narodnoie Edinstvo".

Ideea proiectului constă în petrecerea unui schimb intrnațional tematic în perioada 08.10.2015 28.10.2015 la Centrul Unional pentru Copii din Rusia "Orlionok" (Rusia, orașul Tuapse).

În "Detașamentul Prietenia Popoarelor" vor fi invitați cîte 2 copii din fiecare dintre fostele republici ale URSS (30 de copii cu vîrste cuprinse între 12 - 16 ani). Programul schimbului va fi axat, în principal, pe familiarizarea copiilor cu particularitățile culturilor statelor prietene prin intermediul filmelor, jocurilor, cîntecelor, sportului și întîlnirilor cu oameni celebri de diferite naționalități.

Rezultatul proiectului "Detașamentul Prietenia Popoarelor" va fi aplanarea conflictelor interetnice și prevenirea acestora la nivelul educației patriotice a copiilor.

Proiectul "Detașamentul Prietenia Popoarelor" va deveni un eveniment de unificare important al vieții sociale a țării, va avea un impact pozitiv asupra dinamicii creșterii patriotismului și va contribui la consolidarea securității naționale.

Realizarea Grantului Președintelui va fi ilucidat pe larg de sursele mass-media federale, devenind un eveniment important în cadrulul celebrării aniversării de 55 de ani a Centrului Unional pentru Copii din Rusia "Orlionok".

Source: kalinin.ms

Keywords:

copii , moldovenii , Rusia , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
1956 locuitori

Lucăşeuca este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1956 de oameni. Satul Lucășeuca a fost menționat documentar în anul 1576.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.