Go to section: Children
23 november 2015, 16:05 Children views 5849
Tinerii sînt informaţi despre studiile peste hotare
23 november 2015, 16:05 Children views 5849

Tinerii sînt informaţi despre studiile peste hotare

Elevii care doresc să-şi continue studiile peste hotarele ţării sunt informaţi despre procesul de înscriere la studii universitare, despre specificul ţării alese, diferenţele dintre sistemele educaţionale, cultură, dar şi mediul social. Acţiunea are loc în cadrul seminarului „Noi aducem experienţa acasă", organizat de Consiliul Local al Copiilor şi Tinerilor din municipiul Chişinău.

Tineri care vor să fie școliți peste hotare sunt foarte mulți. Participanții la acest seminar spun că vor opta pentru studii în afara țării pentru că le oferă mai multe oportunități. Ei consideră că odată cu revenirea de peste hotare și aplicarea cunoștințelor acumulate, ar duce la dezvoltarea nivelului de trai al Republicii Moldova.

Seminarul presupune organizarea unor sesiuni informative în care elevii află despre experiența unor tineri originari din Republica Moldova care au studiat în diverse țări.

 

Source: trm.md

Keywords:

studii , elevi , seminar

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2734 mii locuitori

Cinişeuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Amplasat pe malul pîrîului Saharna, satul Cinişeuţi este situat la o distanță de 13 km de oraşul Rezina şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2734 de oameni. Satul Cinişeuţi este cel mai mare ca număr al populaţiei din raionul Rezina. Prima menţiune documentară a satului Cinişeuţi datează din 5 februarie 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.