Go to section: Children
01 february 2017, 10:30 Children views 5879
Zece copilaşi s-au născut în noaptea dintre ani la Chişinău
01 february 2017, 10:30 Children views 5879

Zece copilaşi s-au născut în noaptea dintre ani la Chişinău

Şase copii s-au născut la cumpăna dintre ani la Maternitatea Nr. 1 din Capitală. Prima pe lume, la scurt timp după miezul nopţii, a venit o fetiţă. Deocamdată, părinții nu au decis ce nume va purta micuţa.

Potrivit medicilor, atât bebeluşii cît şi tinerele mame se simt bine.

Fetiţa Anastasiei Decusar din Capitală a apărut pe lume la 20 de minute după miezul nopţii. Este primul copil, iar naşterea micuței a devenit cel mai important eveniment în familie.

"Ea a hotărît să ne facă o surpriză și o vedetă în seara de Anul Nou. Variante de nume noi avem, dar cu soțul am hotărît că decidem doar noi doi și atunci doar când o vom ține în brațe, cînd am să o vedem", a spus mama primei fetiţe născute în 2017, Anastasia Decusar.

În noaptea de Anul Nou a devenit mamă pentru a treia oară şi Irina Valean, care adus pe lume un băieţel. Acasă, acesta este aşteptat de sora de 15 ani şi un frate de 13 ani.

Micuţul s-a născut prematur, însă, atît el cît și mama lui se simt bine.

"Cîntăreşte doar 2,5 kg. Este foarte mic. S-a născut în a 36-a săptămînă de sarcină. L-am numit Egor, pentru că ne place acest nume. Discutam cu soţul că n-am reuşit să ne facem cadouri, iar dimineaţă mi-a spus, că i-am făcut cel mai de preţ dar", a mărturisit Irina Valean.

Medicii spun, că mamele şi nou-născuţii vor fi în curând externaţi.

"Suntem foarte bucuroși și ne mândrim cu maternitatea noastră în care activez, fiindcă s-au născut șase copilași sănătoși, într-o stare satisfăcătoare. Ceea ce nouă ne aduce o bucurie mare, fiindcă specialitatea noastră își îndeplinește munca cu sîrguință", a spus medicul Marian Babici.

Iar la maternitatea Institutului Mamei şi Copilului în prima zi a anului s-au născut trei fetiţe şi un băieţel. Toţi micuţii sînt perfect sănătoşi.

Source: publika.md

Keywords:

copii , Anul Nou , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
976 locuitori

Vinogradnoe este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vinogradnoe alcătuia 976 de oameni în anul 2004. Satul Vinogradnoe a fost înființat în anul 1932.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.