Go to section: Children
21 october 2023, 13:00 Children views 1089
Ministerul Educației a lansat o platformă online dedicată părinților, îngrijitorilor și specialiștilor
21 october 2023, 13:00 Children views 1089

Ministerul Educației a lansat o platformă online dedicată părinților, îngrijitorilor și specialiștilor

O platformă digitală de prevenire a riscurilor de violență și neglijare asupra copiilor www.parinteste.md, a fost lansată în Republica Moldova.

Resursa este dedicată părinților, îngrijitorilor, educatorilor și tuturor actorilor implicați în creșterea și educarea copiilor, anunță Ministerul Educației.

Scopul platformei constă în creșterea capacității de îngrijire și protecție din partea părinților și asistenților parentali profesioniști, educatorilor, îngrijitorilor pentru prevenirea și combaterea cazurilor de violență asupra tuturor copiilor în societate.

Platforma digitală oferă posibilitatea de a acorda întrebări privind îngrijirea copilului unui specialist din domeniu prin intermediul unui chat de comunicare.

Astfel, orice părinte sau copil poate beneficia de suport absolut gratuit și în termen scurt.

Pagina a fost creată de CCF Moldova (Children, Communities, Families), în cadrul proiectului HOPE, finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria.

Source: noi.md

Keywords:

copii , învăţămînt , parinti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
1021 locuitori

Năpădeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Năpădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 51 km de orașul Ungheni şi la 87 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Năpădeni a fost menționat documentar în anul 1654.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.