Go to section: Children
30 august 2013, 10:38 Children views 10103
30 august 2013, 10:38 Children views 10103

Vacanţe mai scurte, ore mai multe


Foto: tv7.md

Vacanţele de toamnă şi de primăvară ale elevilor vor fi mai scurte decît în anii precedenţi. Acest lucru este prevăzut în Planul-cadru pentru învăţămîntul primar, gimnazial şi liceal în anul de studii 2013-2014 aprobat de Ministerul Educaţiei, informează tv7.md.

Astfel, potrivit documentului, vacanţa de toamnă va fi de doar patru zile, de la 31 octombrie pînă la 3 noiembrie. Mai scurtă va fi şi vacanţa de primăvară, care va începe la 7 martie şi va dura pînă la 11 martie.

Ministrul Educaţiei Maia Sandu a explicat că decizia a fost luată pentru a respecta curriculumul şcolar care prevede că anul de studii durează 35 de săptămîni. Într-un comunicat al Ministerului Educaţiei se menţionează că "modificarea a fost aprobată şi în urma solicitărilor profesorilor"
Durata vacanţelor de Crăciun, de vară şi a celei de Paşti, va rămîne neschimbată.

Keywords:

elevi , scoala , vacanta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.