12 february 2013, 12:32 Moldovan reality views 6906
12 february 2013, 12:32 Moldovan reality views 6906

Undă verde pentru vinurile moldovenești pe piața UE

Foto: jurnal.md

De la 1 ianuarie 2014, vinurile moldoveneşti nu vor mai avea niciun obstacol pentru a ajunge pe piaţa Uniunii Europene. Declaraţia aparţine premierului Iurie Leancă şi a fost făcută la festivitatea organizată cu ocazia Zilei Lucrătorului din Agricultură.

Deşi fermierii au anunţat anterior că vor boicota evenimentul, fiind supăraţi că autorităţile nu-i ajută, totuşi sala a fost plină. Cei drept, mulţi dintre cei prezenţi erau funcţionari.

Premierul susţine că vinurile noastre au fost înalt apreciate la summitul de la Vilnius de către oficialii europeni. Iurie Leancă a declarat că dezvoltarea rurală şi agricultura sînt printre priorităţile Guvernului actual. Aşa că începînd de anul viitor, TVA-ul va fi micşorat de la 20 la 8 la sută, iar subvenţiile vor fi majorate.

Prim-ministrul a venit şi cu o precizare referitoare la temerea agriculturilor că odată cu liberalizarea comerţului cu UE, piaţa noastră va fi invadată cu produse din import.

„Vă informez pentru a respinge declarațiile unor politicieni din opoziție precum că liberalizarea comerțului cu UE va distruge agricultura moldovenească. Nu accept asemenea declarații apocaliptice deoarece agricultura noastră are un imens potențial", a declarat Leancă.

Source: jurnal.md

Keywords:

vin , Moldova , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1639
Populația:
15041 locuitori
Logo

Ialoveni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ialoveni. Amplasat în centrul republicii, în valea rîului Işnovăţ, oraşul Ialoveni este situat la o distanţă de 10 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15041 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Cheile Işnovăţului, datează din anul 1436. Denumirea Ialoveni a localităţii a apărut mult mai tîrziu, fiind menţionată într-un document din 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.