12 april 2013, 10:31 Moldovan reality views 8424
12 april 2013, 10:31 Moldovan reality views 8424

Viza moldovenească va fi acordată în format electronic


Foto: tv7.md

Cetăţenii străini vor putea solicita misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova vize şi în format electronic. Director executiv al Centrului de Guvernare Electronică, Stela Mocan, a declarat că, datorită serviciului „e-Viza”, călătoriile în scopuri turistice şi de afaceri în Republica Moldova vor fi mai uşor de planificat. Serviciul va permite obţinerea vizei electronice, echivalentul vizei tradiţionale.

Pînă la lansarea serviciului, estimativ în luna martie anul viitor, este nevoie de ajustarea şi modificarea legislaţiei. Scopul lansării serviciului este ca mai mulţi cetăţeni să aibă acces la vize, fără să fie nevoie să se deplaseze într-o ţară sau alta. „Foarte mulţi cetăţeni străini refuzau să vină în Moldova din cauza dificultăţilor în procesul de obţinere a vizelor”, a spus Stela Mocan.

Solicitanţii de vize vor completa cererea de eliberare a vizei în format electronic. În cazul în care documentul va fi acceptat, ei vor putea achita taxa cu cardul bancar. După ce datele vor fi procesate, în urma confirmării acestora, în decurs de cîteva zile, viza va fi transmisă solicitanţilor prin email. Cu documentul printat, deţinătorii de viză vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova prin orice punct de trecere a frontierei. E-Viza nu va fi aplicată în paşaport.

Source: tv7.md

Keywords:

viza , Moldova , servicii , internet

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
2050 locuitori

Cuconeştii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Cuconeştii Noi şi Cuconeştii Vechi. Satul este amplasat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ, la 33 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constitue 2050 locuitori. Satul Cuconeştii Noi a fost întemeiat în anul 1870. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.