24 february 2014, 16:02 Moldovan reality views 9766
Pe 27 februarie, Parlamentul European va examina liberalizarea regimului de vize pentru moldoveni
Photo: trm.md
24 february 2014, 16:02 Moldovan reality views 9766

Pe 27 februarie, Parlamentul European va examina liberalizarea regimului de vize pentru moldoveni

Parlamentul European va examina propunerile Comisiei europene privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni pe 27 februarie. Chestiunea a fost inclusă deja pe ordinea de zi a Legislativului European.

Recent, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat la o întrevedere cu şeful Legislativului de la Chișinău, Igor Corman, că salută determinarea autorităților Republicii Moldova de a continua procesul de integrare europeană și a anunțat că va susține liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni în cadrul votului din Parlamentul European.

O decizie finală va fi luată în luna martie de Consiliul Uniunii Europene. Dacă răspunsul de la Bruxelles va fi unul pozitiv, atunci cetăţenii moldoveni vor putea circula fără vize în ţările din Spațiul Schengen, precum şi în cele care si-au anunţat intenţia de a adera la această zonă cum ar fi Romania şi Bulgaria, transmite Mesager.

Source: trm.md

Keywords:

viza , moldovenii , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.