03 april 2014, 09:39 Moldovan reality views 11092
Transportatorii  de călători vor avea plăci de înmatriculare de culoare galbenă
Photo: unimedia.info
03 april 2014, 09:39 Moldovan reality views 11092

Transportatorii de călători vor avea plăci de înmatriculare de culoare galbenă

Transportatorii de pasageri au la dispoziţie şase luni pentru schimbarea numerelor de înmatriculare. De la 1 martie au intrat în vigoare plăcile de înmatriculare de culoarea galbenă pentru transportul de călători, relatează MOLDPRES.

Noua placă este identică cu cea actuală după dimensiuni, emblemă şi combinaţia de litere şi cifre.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, atribuirea unor numere speciale pentru transportul de călători se bazează pe experienţa europeană în domeniu şi are ca scop responsabilizarea şoferilor care transportă pasageri.

Astfel, se vor identifica mai uşor persoanele care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi agenţii economici care nu respectă regulile de tarifare şi nu asigură calitatea adecvată a serviciilor prestate.

Plăcile de înmatriculare de culoarea fondului galben sînt eliberate agenţilor economici, care deţin licenţă pentru transportul auto de călători. Înlocuirea plăcilor se efectuează contra plată conform tarifului stabilit. Costul unei plăcuţe de înmatriculare este de 340 de lei.

Hotărîrea privind introducerea plăcilor de înmatriculare de culoare galbenă pentru transportul de călători a fost aprobată de Guvern în ianuarie anul curent.

Keywords:

automobil , Moldova , lege

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
391 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 391 de oameni. Satul Mîndra a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.