18 july 2014, 11:22 Moldovan reality views 11840
Focurile de artificii, interzise pe timp de noapte
Photo: liveinternet.ru
18 july 2014, 11:22 Moldovan reality views 11840

Focurile de artificii, interzise pe timp de noapte

Focurile de artificii vor putea fi lansate noaptea doar cu ocazia unor evenimente de interes naţional sau internaţional. În celelalte cazuri, folosirea focurilor de artificii, de la ora 22:00 până la ora 07:00, va fi interzisă.

Acest lucru este prevăzut în Proiectul Legii privind regimul articolelor pirotehnice, adoptat astăzi, 17 iulie, de Parlament, în a doua lectură.

Noua lege interzice depozitarea şi comercializarea articolelor pirotehnice în blocuri de locuit, şcoli, parcuri, aeroporturi, gări auto şi feroviare, chioşcuri. Totodată, va fi interzisă vânzarea acestor produse persoanelor sub 18 ani.

Documentul mai stabileşte condiţiile de autorizare a pirotehnicienilor. Aceştia vor trebui să absolvească un curs de calificare şi să susţină un examen în faţa unei comisii formate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La fiecare doi ani, pirotehnicienii vor trebui să susţină testarea psihologică.

Legea va intra în vigoare după şase luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1966 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Surchiceni și Baimaclia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1966 de oameni. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.