22 august 2014, 15:15 Moldovan reality views 9983
De Ziua Vinului, în Moldova se va organiza concursul Miss regina vinului
22 august 2014, 15:15 Moldovan reality views 9983

De Ziua Vinului, în Moldova se va organiza concursul Miss regina vinului

În premieră în Republica Moldova, în cadrul Festivalului Ziua Naţională a Vinului, se organizează concursul „Miss regina vinului 2014", în data de 3 octombrie. Scopul concursului este să se selecteze o persoană care va fi imaginea reprezentativă pentru promovarea vinului naţional, aceasta urmînd să-l promoveze pe durata unui an la diverse evenimente naţionale şi internaţionale.

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri informează că pentru titlul „Miss regina vinului" vor concura în finală 11 participante, fiind supuse mai multor probe de concurs, cum ar fi prezentarea în costum naţional, proba creaţiei artistice cu tematică vinicolă, proba ţinutei de seară şi, bineînţeles, finalistele nu vor scăpa nici de întrebările tematice din domeniul vinificaţiei. Juriul urmează să fie format din 7-12 membri, persoane notorii din ţară şi de peste hotare.

În vederea promovării valorilor seculare moldoveneşti în arta creării vinului prin prisma frumuseţii şi inteligenţii, fetele din toată ţara sunt invitate să participe la acest concurs. Tinerele cu vîrstă cuprinsă între 18 şi 27 de ani, cu înălţimea de cel puţin 1,70 m şi cunoscătoare a limbii engleze, sunt invitate să acceseze site-ul www.reginavinului.md pentru completarea formularului de participare. Perioada de înregistrare este 21 august – 5 septembrie.

Cîştigătoarea concursului va primi din partea organizatorilor un premiu bănesc impunător, care este stipulat în Regulamentul Concursului, şi va semna un contract exclusiv de promovare a vinurilor moldoveneşti peste hotarele ţării pentru o perioadă de un an. Preselecţia va fi organizată pe 6-7 septembrie. Tinerele selectate vor fi invitate să se prezinte conform unui grafic stabilit. Regulamentul concursului şi informaţia suplimentară poate fi găsită pe site-ul concursului www.reginavinului.md

Concursul are o tradiţie îndelungată în statele membre ale Uniunii Europene, spre exemplu în Germania este organizat anual şi este la cea de a 65-a ediţie.

Source: tv7.md

Keywords:

vin , Festival , Moldova , concurs , Miss

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2079 locuitori

Cobusca Veche este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobusca Veche și Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2079 de oameni. Satul Cobusca Veche a fost menționat documentar în anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.