10 february 2014, 16:16 Moldovan reality views 10540
Fundaţia Universitară a Mării Negre are o filială la Chişinău
Photo: trm.md
10 february 2014, 16:16 Moldovan reality views 10540

Fundaţia Universitară a Mării Negre are o filială la Chişinău

La Chişinău a fost inaugurată, miercuri, o filială a Fundaţiei Universitare a Mării Negre. Invitatul de onoare la acest eveniment a fost preşedintele şi fondatorul Stratfor, George Friedman, care a susţinut o prelegere pe o temă legată de securitate şi energie la Marea Neagră, anunţă Radio Moldova.

În cadrul festivității de lansare au fost puse în discuție mai multe subiecte, printre care situația din regiunea Mării Negre. În cadrul discuțiilor a fost relevat faptul că în prezent nu există o securitate stabilă în această regiune.

În acest context a fost menționat că este important a se vedea viitorul Rusiei, cum va evolua starea de lucruri în Ucraina, dar și relațiile dintre țările bazinului Mării Negre și alte regiuni ale Uniunii Europene.

În debutul lansării filialei Chișinău, Liviu Bota, ambasadorul României la ONU și OSCE, a ținut să sublinieze că actualmente nu este o agendă comună pentru țările riverane Mării Negre, nu este o identitate comună a regiunii, iar toate aceste aspecte urmează să fie discutate în continuare în cadrul evenimentului.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
542 locuitori

Sirota este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Orhei și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Sirota a fost menționat documentar în anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.