10 july 2014, 12:07 Moldovan reality views 7278
Moldovenii stabiliţi în Italia pot efectua transferuri băneşti prin Poşta Moldovei
Photo: totul.md
10 july 2014, 12:07 Moldovan reality views 7278

Moldovenii stabiliţi în Italia pot efectua transferuri băneşti prin Poşta Moldovei

De astăzi, 6 octombrie, cetăţenii Republicii Moldova care se află în Italia, pot trimite acasă pînă la o mie de euro prin intermediul Poştei Moldovei, la un comision de numai cinci euro.

Acest lucru este posibil în urma semnării unui Acord între „Poşta Moldovei" şi Poşta Italiană. La aceeaşi înţelegere s-a ajuns şi cu autorităţile poştale din Portugalia şi Spania, astfel încît în scurt timp vor putea fi efectuate transferuri similare şi din aceste ţări.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC), acest parteneriat dintre autorităţile poştale din Moldova şi Italia oferă moldovenilor din străinătate posibilitatea să expedieze bani din orice oficiu poştal, doar în baza unui act de identitate. La rîndul lor, rudele din Republica Moldova pot ridica banii atît în lei, cît şi în euro, de la orice oficiu al Poştei Moldovei.

Partenerii MTIC şi Poştei Moldovei în proiectul cu Poşta Italiană sînt Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare, Banca Naţională şi Ambasada Italiei în Republica Moldova.

Source: tv7.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.