16 october 2014, 10:03 Moldovan reality views 9821
16 october 2014, 10:03 Moldovan reality views 9821

Icoana Sfîntului cuvios Serghie de la Radonej se va afla pînă duminică la Chişinău


Foto: idrp.ru 

Icoana Sfîntului cuvios Serghie de la Radonej, adusă în Moldova săptămîna trecută, ajunge mîine şi la Chişinău. Sfînta imagine se va afla pînă duminică la Mănăstirea Ciuflea din capitală, după care va merge la sudul Moldovei, la Comrat şi Cahul.

Preşedintele Asociaţiei Pro Ortodoxia, Ghenadie Valuţa, însoţit de alţi doi preoţi, a ieşit astăzi în faţa presei ca să îndemne creştinii să meargă la biserică să vadă icoana sfîntă şi să nu dea curs speculaţiilor politice care se vehiculează pe marginea acestui eveniment.

Ghenadie Valuţa,preşedintele asociaţiei „Pro-Ortodoxia": «Ca să rezistăm duhovniceşte, moral, noi prin noi forţa nu avem în acest popor, déjà ne-am convins, este nevoie de o intervenţie metafizică, de ajutorul lui Dumnezeu, şi prezenţa acestui sfînt în ţara noastră, este un prilej de a ne uni în jurul icoanei lui, de a primi binecuvîntarea la această luptă duhovnicească contra păcatului».

Părintele Maxim, Moscova: «Fluxul mare de oameni care continuă să vină să vadă icoana vorbeşte despre faptul că poporul ortodox înţelege valoarea acestui eveniment şi îl valorifică pe cuviosul Serghie, care are o putere magică în rugăciunea în faţa Domnului».

Înainte să ajungă în Moldova, icoana Sfîntului cuvios Sergie a vizitat Belarusul, Kazahstanul, Asia Centrală şi mai multe eparhii din Ucraina. Sfîntul Serghie este cunoscut drept întemeietorul celei mai mari şi mai vestite mănăstiri din Rusia, „Sfînta Treime".

Source: tv7.md

Keywords:

Chisinau , icoana , biserica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1659 locuitori

Moara de Piatră este un sat şi comună din raionul Drochia. Moara de Piatră este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 159 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1659 de oameni. Satul Moara de Piatră a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.