20 november 2014, 11:43 Moldovan reality views 8550
Angela Merkel si Klaus Iohannis au vorbit despre Republica Moldova
Photo: gandul.info
20 november 2014, 11:43 Moldovan reality views 8550

Angela Merkel si Klaus Iohannis au vorbit despre Republica Moldova

Klaus Iohannis a fost felicitat telefonic, marţi, de către Angela Merkel pentru victoria în alegeri, cancelarul german asigurându-l de sprijin pe preşedintele român ales şi exprimându-şi convingerea că relaţiile bilaterale vor fi aprofundate, potrivit unui comunicat PNL remis miercuri.

"Preşedintele ales al României, domnul Klaus Iohannis, a fost felicitat marţi, 18 noiembrie a.c., de către Cancelarul german, doamna Angela Merkel, în cadrul unei convorbiri telefonice, pentru victoria obţinută la alegerile prezidenţiale. Doamna Merkel s-a bucurat de votul primit de Klaus Iohannis la scrutinul de duminică şi a subliniat că este un semn pozitiv faptul că cetăţenii români au făcut această alegere. La rândul său, preşedintele ales al României i-a mulţumit Cancelarului german pentru aprecieri", se arată în comunicat.

În comunicat se precizează că în cadrul discuţiei, oficialul german şi-a exprimat convingerea că în perioada următoare vor fi aprofundate relaţiile bilaterale dintre Germania şi România. "Totodată, doamna Merkel l-a asigurat pe preşedintele ales al României de întregul său sprijin şi a reiterat importanţa parteneriatului dintre cele două ţări în interiorul Uniunii Europene. În plus, Cancelarul german a apreciat ca foarte importantă colaborarea între Bucureşti şi Chişinău pentru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova", mai menţionează sursa.

Source: www.gandul.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1591 locuitori

Heciul Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1591 de oameni. Satul Heciul Vechi a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.