27 november 2014, 10:14 Moldovan reality views 9547
La Chișinău a fost reţinut presupusul lider al unei grupări extremiste
Photo: ipn.md
27 november 2014, 10:14 Moldovan reality views 9547

La Chișinău a fost reţinut presupusul lider al unei grupări extremiste

Unul din preşupuşii lideri ai unei grupării suspectate de organizarea mai multor mişcări extremiste, precum „Scutul Social", „Restruct Moldova" sau „Russkii Leghion" (Moldova), a fost reţinut în urma percheziţiilor la domiciliile unor persoane suspectate că ar face parte din grupare. Oamenii legii au depistat şi ridicat măşti şi cagule despre care se crede că suspecţii le îmbrăcau în momentul săvârşirii infracţiunilor, dar şi cuţite, cartuşe, suporturi digitale purtătoare de informaţii şi alte corpuri delicte.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Procuratura Generală, cauza penală a fost intentată în luna octombrie anul curent. Pe parcursul anului 2014, având scopul aţâţării vrajbei, diferenţierii şi dezbinării naţionale, etnice şi rasiale, din motive de ură socială, membrii grupării au distribuit mesaje cu caracter extremist prin intermediul forumurilor de pe siteuri de divertisment şi a mai multor reţele de socializare. Reprezentanţii respectivelor structuri ar fi implicaţi şi în acţiuni violente cu caracter discriminatoriu.

Centrul de informaţii „Genderdoc-M" a anunţat marţi, 25 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că mai mulţi homosexuali au devenit victimele unor acţiuni extremiste din partea mişcării „Scutul Social". Membrii centrului au prezentat un filmuleţ în care se vede cum membrii grupării maltratează şi umilesc persoane cu orientare sexuală netradiţională.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1141 locuitori

Gvozdova este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Satul Gvozdova este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1141 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gvozdova datează din 15 mai 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.