25 february 2015, 10:31 Moldovan reality views 7189
Alegerile locale vor fi amînate? Cînd ar putea avea loc acestea
25 february 2015, 10:31 Moldovan reality views 7189

Alegerile locale vor fi amînate? Cînd ar putea avea loc acestea

Vicepresedintele Parlamentului, Liliana Palihovici a declarat ca data alegerilor ar putea fi amanata pana, cel tarziu, in luna octombrie.

Invitata la emisiunea "Ochiul Public", Palihovici a declarat ca alegerile locale, programate pentru vara acestui an, ar putea fi organizate in luna octombrie. Si asta pentru ca, este necesar de a realiza reforma teritorial-administrativa.

"Cea mai corecta abordare ar fi sa votam in Parlament reforma teritorial-administrativa. Alegerile vor avea loc in 2015. Este vorba de numarul de zile cat poate fi transferat. S-ar putea in septembrie, octombrie. Termenul limita pe care il admite legislatia RM este luna octombrie."

Alegerile locale din acest an ar trebui sa se organizeze dupa noi reguli, conform prevederilor Legii privind administratia publica locala. Potrivit noii Legi, Chisinaul trebuie sa aiba un primar general si cinci primari de sector. Pe langa Consiliul Municipal Chisinau vor activa si consiliile sectoriale. Atat primarii, cat si consilierii, vor fi alesi direct de catre cetateni.

Comisia Electorala Centrala a cerut de la Guvern suma de 90 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor locale din acest an.

Source: inprofunzime.md

Keywords:

Moldova , alegeri , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.