19 march 2015, 10:09 Moldovan reality views 8629
În Moldova ar putea crește tarifele la energie electrică şi gaze naturale
19 march 2015, 10:09 Moldovan reality views 8629

În Moldova ar putea crește tarifele la energie electrică şi gaze naturale

Furnizorii de energie electrică şi gaze naturale cer majorarea tarifelor în medie cu 30 la sută. Anunţul a fost făcut de directorul ANRE, în cadrul unor audieri în faţa membrilor Comisei parlamentare - economie buget şi finanţe. Totuşi, Sergiu Ciobanu dă asigurări că ANRE nu va susţine o asemenea majorare şi va anunţa o decizie după organizarea unor dezbateri publice.

După ce mai mulţi furnizori au cerut mărirea tarifelor la curent electric şi gaze naturale, directorul ANRE a fost chemat la audieri în Comisia economie, buget şi finanţe. Potrivit lui Sergiu Ciobanu, furnizorii îşi motivează solicitarea prin deprecierea monedei naţionale.

Directorul ANRE afirmă că o decizie în acest sens va fi luată după ce vor fi organizate dezbateri publice, care vor începe chiar de mâine. Aşa că deputaţii i-au cerut să vină cu informaţii suplimentare ulterior. Totodată, după ce Ucraina a încetat să mai furnizeze curent electric, iar unicul furnizor mare a rămas centrala de la Cuciurgan, unii deputaţi au cerut informaţii şi de la Ministerul Economiei.

Cât priveşte preţurile la produsele petroliere, directorul ANRE susţine că sunt premise pentru ieftiniri.Sergiu Ciobanu nu a precizat când şi cu cât ar putea să se ieftinească combustibilii. Directorul ANRE a confirmat că pe piaţa internaţională barilul de petrol s-a ieftinit cu circa 50 la sută, în timp ce în RM preţurile s-au micşorat cu doar 17 la sută.

Source: tv7.md

Comments

 (1)
  • #1 Gleb Reply Quote selected
    Феноса! хватит тупить, какой нафик газ? пора уже ставить ветрогенераторы по всей стране!
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
552 locuitori

Păruceni este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Păruceni a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.